top of page

Acerca de

De masterclass voor vrouwen die er genoeg van hebben hun lichaam te verstoppen en aan onrealistische idealen te voldoen.

Leer je lichaam respecteren, recht in de spiegel te kijken en van jezelf houden.

Show Yourself

“Oei, staan mijn benen zo niet te dik op deze foto?”

Als de zon vanachter de wolken piept, komen met de uitnodigingen voor barbecues, de zoemende muggen en - hopelijk - een beetje vakantie, ook de onzekerheden over je lichaam naar boven. In de winter pieker je ook al over wat je gaat aantrekken, maar de warme zomerdagen of een uitstapje naar de zee confronteren je pas écht met jezelf. 😥

Jouw reactie? Je lichaam wegstoppen in losse kledij, niet meegaan op vakantie of weerstaan aan de verlokkingen van het zwembad?

Heel wat vrouwen worstelen met hun lichaamsbeeld en de warme dagen zijn voor hen een marteling. Sla jij ook uitnodigingen af of pas je je plannen aan omdat je je schaamt voor je lichaam? Omdat je er liever anders zou uitzien?

Jij mag wel gezien worden

Elke dag zie ik vrouwen als jij. Vrouwen die zichzelf liever zouden verstoppen, terwijl ze zoveel te bieden en te tonen hebben.

Vrouwen die houden van de zon op hun huid en het zeewater tussen hun tenen, maar die hun lichaam niet durven te tonen. Laat staan ervan te genieten.

Mijn hart breekt elke keer als iemand mij vertelt dat ze niet in de spiegel durft te kijken, of met haar kinderen de zee niet in durft om te spelen. 💔

Daarom heb ik deze masterclass gemaakt. Vanuit mijn ervaring als Intuïtief Eten-diëtist leer ik je hoe je je eigen lichaam kan respecteren en accepteren zónder dat je hiervoor eerst nog wat kilootjes moet verliezen. Want jouw lichaam is het nu al waard om gerespecteerd te worden.

Show Yourself & geniet van de zomer!

In deze masterclass ontdek je hoe jij

  • je zelfbeeld niet meer laat bepalen door de dieetcultuur.

  • je lichaam kan respecteren.

  • zorg draagt voor je eigen lichaam. 🧘

  • je lichaam graag kan zien.

  • niet meer onzeker hoeft te zijn over je lichaam.

  • kan omgaan met opmerkingen over je lichaam van anderen.💬

  • “ja” zegt tegen leuke plannen! 🧡

sofit - door An Epic View2560.jpg

Een dieet is niet de oplossing

“Working on my summer body”: grote kans dat je de voorbije weken of maanden dit soort posts op sociale media zag verschijnen. Vrouwen en mannen die ter voorbereiding op hun vakantie een crashdieet starten en obsessief gaan sporten.

Wat als je ik je vertel dat je al een bikini body hebt en je helemaal niet hoeft te veranderen?

Mijn boodschap aan jou is “er is niet zoiets als een summerproof bikini body”. Het ene lichaam verdient zijn plekje op het strand niet meer dan het andere. Het enige wat je hoeft te doen om je lichaam voor te bereiden op een dagje in de zon, is zonnecrème smeren.

 

Tegelijk weet ik dat zoiets makkelijker gezegd dan gedaan is. (Sociale) media en onze maatschappij vertellen ons elke dag hoe een lichaam er zou moeten uitzien. Maar volgens wie moet dat dan? Wie heeft die onhoudbare idealen bedacht en houdt ze in stand?

Daar duiken we in Show Yourself dieper in: waar komen deze ideeën vandaan en hoe kan jij ermee omgaan?

Zij durven zichzelf nu al tonen!

"Deze masterclass heeft me zoveel inzichten gegeven. Ik hoef niet aan een ideaal te voldoen, maar ik mag mezelf nu ook al respecteren. Ik zou het iedereen aanraden om deze masterclass te volgen!"

Bedankt Sofie om me  te laten inzien dat het leven veel meer is dan  alleen maar streven naar "the perfect bikini body". Vanaf nu geniet ik van de fijne momenten en laat ik me niet meer doen door bepaalde onzekerheden over mijn lijf."

Wat is Show Yourself?

Show Yourself gaat om jezelf laten zien en graag leren zien. Stap voor stap neem ik je mee in de mindset rond diëten en lichaamscultuur, de invloed van sociale media en de opmerkingen van anderen. Ons einddoel: je lichaam accepteren én genieten van de zomer.

De masterclass bestaat uit vier videomodules. Bij elke module horen oefeningen zodat je de theorie meteen kan omzetten in de praktijk. Alle oefeningen zijn gebundeld in een werkboek. Na je inschrijving krijg je meteen toegang en kan je aan de slag!

Module 1: Bye bye dieetcultuur

 

Je bent niet de enige met je onzekerheden: ze zijn ons ingelepeld door de dieetcultuur. In deze module leer je hoe dat werkt én hoe jij “nee” zegt tegen dieetcultuur.

Module 2: Sociale media zijn niet onschuldig

De socials spelen een grote rol in hoe jij naar je lichaam kijkt. Denk aan gephotoshopte beelden en filters op stories. Maar ook films en series geven ons een onrealistisch lichaamsbeeld.

Module 3: leer je lichaam accepteren

Zie en behandel jij je lichaam als een goede vriend? In deze module leer je om jouw eigen lichaam te accepteren met enkele concrete oefeningen.

Module 4: wat anderen zeggen

 

Opmerkingen van anderen gaan er altijd zijn, daar kunnen we niets aan veranderen. Hoe we omgaan met die opmerkingen, daar hebben we wel invloed op. In deze module toon ik je hoe.

Extra tools om jezelf te tonen

Om je nog beter te helpen op je pad van lichaamsacceptatie, heb ik ook enkele leuke bonussen voorzien. Daarmee zet je jouw mindsetwerk verder en heb je leuke tunes om op te zetten terwijl je je bikini inpakt!

 

  1. Een praktische gids om op opmerkingen te reageren zonder ze onder je huid te laten.

  2. Een funky afspeellijst met feel good songs

  3. Prompts om één week lang te journalen voor meer zelfliefde

Praktisch:

Jouw investering: 59 euro.

Na inschrijving krijg je meteen toegang tot het platform.

Je hebt toegang tot al het lesmateriaal gedurende 1 jaar.

En ik word zo kwaad als ik reclames, social media posts of andere uitwassen van dieetcultuur zie. Zoveel onzichtbare regeltjes die bedoeld zijn om ons klein te houden. Terwijl er in het leven zoveel is om van te genieten: een lekker ijsje, de zon op je huid en het zand tussen je tenen.

Als diëtiste hoor ik elke dag verhalen van mensen die zich niet durven te tonen, die denken dat ze niet goed genoeg zijn. Terwijl elk lichaam er mag zijn.

 

In mijn praktijk help ik mijn cliënten aan de hand van de principes van Intuïtief Eten, maar ik wil veel meer impact maken dan dat. Daarom is er deze masterclass. Hiermee wil ik mensen helpen die niet ten volle durven genieten van hun lichaam. Hopelijk ben jij hierna klaar om je lichaam te accepteren en alles uit de zomer te halen.

Doe je mee?

Hey, ik ben Sofie

sofit - door An Epic View 8038.jpg

Zij volgden Show Yourself

"1 woord = aanrader of 2 woorden = must see"

"Dankzij deze masterclass geniet ik meer, ik laat me niet meer tegenhouden en doe gewoon mijn bikini aan wanneer ik er zin in heb!"

Veelgestelde vragen:

Krijg ik meteen toegang tot de cursus?

Nadat je de cursus hebt aangekocht krijg je een mail met alle info om in te loggen op het platform waar je de video’s kan terugvinden.

Moet ik op bepaalde momenten live aanwezig zijn?

Neen, je krijgt meteen toegang tot alle video’s en kan op eigen tempo de cursus volgen.

Hoelang heb ik toegang?

Je hebt een jaar lang toegang tot de cursus, vanaf je inschrijving.

Ga ik afvallen?

Deze cursus focust op het leren luisteren naar de signalen van je lichaam. Door hiernaar te luisteren kan het zijn dat je gewicht gaat verliezen, maar je gewicht is niet het belangrijkste om op te focussen. Wat ik wel belangrijk vind is dat jij je goed voelt in je lichaam, dat je fier kan zijn op je lichaam en dat je kan genieten van je eten zonder je je hierbij schuldig hoeft te voelen.

bottom of page