No Guilt club

Zeg nee tegen diëten, schuldgevoel en de verlokkingen van je weegschaal.

Het membership-programma voor iedereen die voluit kiest voor genieten van het leven, hun lichaam en hun voeding, en weigeren zich nog langer schuldig te voelen over eten.

Een leven lang diëten?

Afhankelijk van de bron zou een vrouw 6 tot wel 17 jaar van haar leven diëten. We ontzeggen onszelf dus gemiddeld een decennium lang voedsel, negeren onze hongersignalen en grijpen krampachtig naar de weegschaal.

Ik weet niet wat jouw dromen en ambities zijn in dit leven, maar het is vast niet om jezelf jarenlang het genot van lekker eten ontzeggen? Zeker als het je niets oplevert.

Want als diëten daadwerkelijk zou werken, dan hoefden we natuurlijk niet elke paar maanden opnieuw te beginnen met calorieën tellen en googlen in welke voeding nu precies koolhydraten zitten.

Tot die vaststelling kwam ik zelf nadat ik - vers afgestudeerd en klaar om mijn patiënten te begeleiden richting gezonde levensstijl - merkte dat dieetregels op de lange termijn niets uithaalden. Enter: intuïtief eten.

👋Gedaan met regeltjes te volgen.

👋Gedaan met de focus op de weegschaal.

👋Tijd om te leren luisteren naar waar jouw lichaam nood aan heeft.

👋Tijd om te genieten van lekker eten wanneer je honger hebt en nee te zeggen wanneer je verzadigd bent.

👋Tijd om de dieetcultuur vaarwel te zeggen 

Met dat cijfer op de weegschaal, met spiegels en de reflecties in winkelruiten, met de maten in hun kleerkast.

 

Je zit al jaren in de kooi van de dieetcultuur, omdat er je altijd gezegd werd dat je niet goed genoeg bent. Dat je moet vermageren voor je in bikini op het strand kunt, voor je kunt beginnen met daten, voor je solliciteert voor die ene job.

Ik weet dat je zo hard je best doet om alle ballen in de lucht te houden die de maatschappij van je verwacht: gezond eten, bewegen, een perfect huishouden, een leuk sociaal leven, noem maar op.

Zelf genieten van het leven? Dat staat onderaan je prioriteitenlijstje.

Je voelt je gefaald. Je probeert je te verzoenen met het idee dat je altijd zult blijven jojo’en en desserts overslaan, om bij thuiskomst uiteindelijk in de snoepkast te duiken.

sofit - door An Epic View2464.jpg

Ik zie vrouwen als jij elke dag worstelen

Weet dat je hier niet alleen in bent. Ik zie dagelijks cliënten met exact hetzelfde gevoel.

Maar je hoeft je hier niet bij neer te leggen. Er is ook voor jou een leven weggelegd waar de weegschaal je niets meer doet, waar je dat lekkere dessertje kan bestellen en waar je kan genieten van het leven.

Geen paniek, je hoeft hiervoor niet nog meer regeltjes in je hoofd op te slaan en deze te volgen. Er is geen voedingsmiddel dat je vanaf nu kan weren - of religieus aan je menu toevoegen - om op een magische manier je ideale gewicht te bereiken.

We gaan er net voor zorgen dat je deze regels los kan laten zodat er meer ruimte in je hoofd is voor leuke dingen. Zodat je opnieuw volop kan genieten van het nu - zonder meteen te panikeren dat je morgen toch maar best gaat lopen om dat ijsje er weer af te krijgen.

Klaar om in het leven te bijten?

Na mijn studies vielen de schellen van mijn ogen

Terwijl de inkt op mijn diploma voedings- en dieetkunde nog niet droog was, sprong ik meteen in mijn eigen praktijk en paste alle theorie toe die ik tijdens de opleiding had geleerd.

Lees: ik herhaalde de dieetregels die er bij mij ingepompt waren.

In het begin ging dit goed en haalden mijn cliënten hun doelen. Maar na enkele weken kwamen ze terug en werkte het niet meer. Ze voelde zich een mislukking en waren teleurgesteld.

Niet bepaald het gevoel dat ik bij mijn cliënten wou opwekken. Ik wilde net dat ze zich vitaal, gelukkig en goed in hun vel zouden voelen.

Ik besloot het dan maar over een andere boeg te gooien en kwam in mijn zoektocht in aanraking met intuïtief eten. Daarbij zeg je de dieetcultuur vaarwel, leer je opnieuw luisteren naar de honger- en verzadigingssignalen van je lichaam en leer je houden van het lichaam dat je hebt, in plaats van te streven naar een lichaamsbeeld dat ver van het jouwe af staat.

Elke dag frietjes en dessert dan maar?

Tuurlijk niet: het doel is om een gezonde relatie met eten op te bouwen, te weten welke voeding je lichaam nodig heeft en te vertrouwen op je eigen lichaam.

Nerveus voor de dessertkaart?

Een leven lang diëten klinkt vaag, maar deze dingen zijn misschien herkenbaar voor jou:

😞Je checkt op voorhand de menukaart als je gaat uiteten en kiest datgene wat jou het gezondste lijkt, ook als je daar geen zin in hebt.

😞Op het strand hou je al je kleren aan, ook al is het bakken en braden.

😞Gaan zwemmen met je kindjes of naar de wellness met je vriendinnen? Je vindt altijd wel een excuus om het niet te doen.

 

😞Als je een slechte dag hebt, probeer je jezelf op te beuren met eten. Als je een goede dag hebt, vier je dat met iets lekkers. Je bent met andere woorden een emotionele eter.

sofit - door An Epic View 5754.jpg

😞 Je volgt elke kleinste verandering op de weegschaal van dichtbij op. Het leven is een spel van grammen geworden voor jou.

😞 Je voelt je schuldig als je iets lekkers eet, waardoor je er niet echt van kan genieten.

😞Af en toe probeer je vol goede moed een nieuw dieet, om je zelfvertrouwen te zien kelderen als het niet de gewenste resultaten geeft. (Spoiler: dat ligt niet aan jou.)

😞Je weet dat bewegen belangrijk is voor een gezond lichaam, maar denkt dat jij nu eenmaal niet gemaakt bent om te sporten en dat je er nooit plezier in zult vinden.

In de No Guilt Club leer je stap voor stap de principes van intuïtief eten kennen én implementeren in je leven. Met maandelijkse masterclasses en Q&A’s heb je de tijd en ruimte om negatieve gevoelens over eten, je lichaam en jezelf om te buigen. Zodat je uiteindelijk kunt genieten van het leven in al haar smaak.

In de No Guilt Club leer je:
 

✨ opnieuw te vertrouwen op je lichaam.

✨ genieten van dat dessertje.

✨ welke voeding jou écht voedt.

✨om ****te doen waar je gelukkig van wordt, zonder te piekeren over hoe je eruit ziet.

✨de dieetpolitie herkennen én negeren.

✨stap voor stap intuïtiever eten.

✨samen de verschillende obstakels op je reis te overwinnen.

 

Want zo’n membership, dat doe je samen!

Ontwerp zonder titel(1).jpg

Is de No Guilt Club iets voor jou?

Ben je het zat om altijd maar dezelfde regeltjes te volgen en klaar om het over een andere boeg te gooien?

✅ Heb je al genoeg calorieën geteld voor de rest van je leven?

✅ Geloof je dat er een manier moet zijn om je gezond te voelen én van je lichaam te houden?

✅ Sta je open voor een radicaal andere manier van kijken naar eten en je lichaam?

✅ Zou je graag eind-e-lijk eens in die dessertkaart spieken (en niet standaard de fruitsla kiezen)?

op zoek bent naar een crashdieet om snel een kilo of tien af te vallen.

❌niet dieper wil graven in je lichaamsbeeld en je mindset rond eten.

❌ aan een eetstoornis lijdt: in dat geval neem je best persoonlijke begeleiding

Veel groene vinkjes? Dan verwelkom ik je graag in de No Guilt Club. Ik werk niet met strakke regels of ingewikkelde tabellen. De praktische uitwerking van intuïtief eten kan er bij iedereen anders uit zien. Maar de principes en het doel zijn voor elk van ons hetzelfde: luisteren naar ons lichaam.

Wat is de No Guilt Club?
 

De No Guilt Club is mijn manier om jou niet alleen te leren over intuïtief eten, maar om het ook toe te passen. Om stap voor stap je eigen intuïtie te omarmen, de signalen van je lichaam te herkennen en je lichaam te aanvaarden.

Daarvoor geef ik je alle tools in deze membership, maar ook alle tijd. Je kan het proces volledig op jouw tempo doorlopen. Je hoeft het niet op 7 weken afgewerkt hebben. Ik blijf bereikbaar om je te helpen bij je vragen en je bezorgdheden, in maandelijkse masterclasses en Q&A’s.

 

Niet elk proces loopt op dezelfde manier. Door een vragenlijst in te vullen, kom je te weten met welk aspect van intuïtief eten je het beste kan beginnen. Zo kan je jouw eigen proces doorlopen.

Je hoeft het niet alleen te doen: je vindt ook steun bij anderen die hetzelfde proces doormaken, waardoor je herkenning bij elkaar vindt en je niet alleen hoeft te voelen.

No Guilt Club bestaat uit:

 • 9 videomodules met per module telkens een werkboek vol praktische oefeningen

 • Verdiepende audio’s

 • Maandelijkse Q&A-sessie waarin je al jouw vragen kwijt kan.

 • Elke maand een nieuw centraal thema dat in een live masterclass wordt uitgediept. In de eerste masterclass hebben we het over hoe jij nieuwe gewoontes kan implementeren.

 • Een ondersteunende community van gelijkgezinden.

Online leerplatform met 9 modules.png

Waarom een membership?

Intuïtief eten en (opnieuw) luisteren naar je lichaam: je leert het niet van de ene dag op de andere. Het is geen kwestie van een online training te volgen en simpelweg alle stappen te volgen. Het proces heeft tijd nodig en gaat met ups and downs.

In die downs is het belangrijk om te horen dat je hier niet alleen in bent, dat anderen dit ook meemaken. Dat wil ik met deze community creëren, een veilige haven waar je al die struggles in kwijt kan maar waar we ook samen onze “wins” delen.

Daarnaast kan je in dit membership de weg naar een intuïtieve eter volledig op je eigen tempo ondergaan. Bij de ene vraagt dit wat meer tijd dan bij de andere en dat is hier helemaal oké. Je moet hier niet binnen de zoveel tijd de cursus afgewerkt hebben om je vragen te kunnen stellen.

Ik blijf aanwezig en aanspreekbaar om je te ondersteunen in welke fase je ook zit.

 

Hoe word ik lid?

Maandelijks abonnement

47 euro per maand

(65 euro per maand)

Maandelijks opzegbaar

Abonnement per 3 maanden

124 euro voor 3 maanden

(195 euro voor 3 maanden)

incl Verwelkomingspakket

In de No Guilt Club voel jij je

 

 🤩 ondersteund door de community.

 🤩 veilig om al je vragen, zorgen en struggles met ons te delen.

 🤩zelfzeker en in verbinding met je lichaam.

 🤩 alsof je eindelijk (opnieuw) kunt genieten van lekker eten.

 🤩klaar om nieuwe herinneringen te maken, op het strand, in het zwembad of op de dansvloer.

 🤩rustig, nu de stemmen van de dieetpolitie eindelijk eens zwijgen in je hoofd.

Vrijheid, respect en liefde

Dat zijn de drie pijlers van de No Guilt Club. In de verschillende modules, masterclasses en Q&A’s zullen we altijd terugkomen op deze drie principes:

 • Food Freedom: als je in deze community stapt, ga je je nadien nooit meer schuldig voelen over eten. Je leert net om er volop van te genieten.

 • Respecteer de signalen van je lichaam: ****gedaan met jezelf uit te hongeren. Ook op het vlak van zelfzorg en beweging is het luisteren naar en respecteren van signalen belangrijk.

 • Wees lief voor jezelf: ****je hoeft niet te veranderen, je bent goed zoals je nu bent.

In 9 modules naar een betere relatie met je eten, je lijf en jezelf

Misschien ken je de principes van intuïtief eten al? Ik heb ze herleid tot 9 videomodules die je op je eigen tempo en in je eigen volgorde kan bekijken. Zo tackle jij eerst de issues die het dringendst zijn in jouw proces.

 • Voor eens en voor altijd gedaan met diëten: leer hoe de dieetcultuur jou beïnvloedt en hoe je eruit kunt stappen.

 • Weg met het ideale lichaamsbeeld: waarom streven we naar een bepaald schoonheidsideaal? Hoe kunnen we loskomen van onze weegschaal en van de BMI?

 • Zelfzeker in je lichaam: hoe kan je je eigen lichaam respecteren en je zo zelfzeker voelen dat je nooit meer een tripje naar het strand afzegt?

 • Zorg voor jezelf: wanneer je niet goed voor je zelf zorgt, grijp je naar eten om dat te compenseren. In deze module zetten we in op radicale zelfzorg.

 • Vertrouw op je lichaam: we gaan op zoek naar de signalen die je lichaam jou vandaag al geeft, ook al denk je niets te voelen. Zo krijg je stap voor stap meer vertrouwen in wat je lichaam je vertelt.

 • Hoe ga ik om met honger en verzadiging? Hoe voel je dat je honger hebt, hoe voel je je verzadiging? En wanneer spreek je van goesting of honger? Allemaal vragen die hier behandeld worden, mét praktische tips.

 • Sluit vrede met eten: leer om je voeding als neutraal te zien. Gedaan met schuldgevoelens! Tijd om op een andere manier naar voeding te kijken.

 • Tackle emotioneel eten: we gaan op zoek naar de emoties of gebeurtenissen die jou naar eten doen grijpen en hoe je hiermee kan omgaan.

 • Beweeg intuïtief: ook op vlak van beweging is het cruciaal om te luisteren naar je lichaam. Hier ontdek je het plezier in bewegen en wat dat voor jou kan betekenen.

75388192_703952706764845_4334789116077015040_n.jpg

Vroege beslissers krijgen voordelen!

Voor ik voluit voor dit membership ga, wil ik het eerst met een paar chosen few uitproberen. Dat betekent dat je kan inschrijven voor de testfase van drie maanden aan een serieuze korting.

Nog beter: als je nu inschrijft, kan je lid blijven aan deze opstartprijs. Het enige wat ik van jou verwacht? Eerlijke feedback.

Zo kan ik blijven sleutelen aan het membership en jou en andere vrouwen nog beter helpen.

Hoe word ik lid?

Maandelijks abonnement

(65 euro per maand)

47 euro per maand

Maandelijks opzegbaar

Abonnement per 3 maanden

124 euro voor 3 maanden

(195 euro voor 3 maanden)

incl Verwelkomingspakket

Hey, ik ben Sofie

Ik ben diëtiste en ja, ik hou van frietjes en tiramisu.

Nu we dat cliché uit de weg hebben: mijn passie voor voeding ontstond al vroeg. Ik kreeg namelijk op mijn 5e te horen dat ik een koemelk- en ei-allergie had. Wat een aanpassing was dat zeg!

Mijn ouders mochten onze keukenkasten helemaal gaan reorganiseren en ik moest meteen aan nieuwe smaken wennen! Toen ik op mijn 18e kon kiezen wat ik ging studeren, was het snel duidelijk. Ik zou voedings- en dieetkunde studeren om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl.

Meteen na mijn studie richtte ik in 2018 mijn praktijk op. Hier begeleidde ik mensen volgens de klassieke richtlijnen die we op school aangeleerd kregen. Maar ik merkte al snel dat dit weinig tot geen resultaat opleverde en mijn cliënten zich allesbehalve goed in hun vel voelden. Het was dus tijd voor een andere aanpak.

Zo ben ik me beginnen verdiepen in het intuïtieve eten. En wat een verschil: gedaan met regeltjes te volgen! Tijd om te leren luisteren naar waar jouw lichaam nood aan heeft. Ik ga samen met jou op zoek naar een aanpak die voor jou werkt en waar jij je goed bij voelt.

sofit - door An Epic View 8038.jpg

Dit zeggen zij over mijn andere programma’s en begeleiding

“Dankjewel om me duidelijk te maken hoe hard ik in de dieetcultuur verstrikt zat. Dankzij jou begeleiding is er veel meer rust in mijn hoofd en kan ik opnieuw genieten van mijn eten zonder schuldgevoelens.”

"Dankzij jou coaching focus ik enkel nog op het positieve. Je kijkt niet enkel naar het eten maar ook naar het stukje psychologie dat samenhangt met mijn emo-eten. Hierdoor heb ik mijn emo-eten al veel beter onder controle en voel ik me opnieuw goed in mijn vel! Je bent een echte meerwaarde in diëtistenland!"

“Ik heb in het verleden al begeleiding gehad rond intuïtief eten dus ik dacht eerst dat er veel herhaling zou in zitten, maar ik heb al heel veel nieuwe dingen geleerd. Je hebt een super goede aanpak en je moedigt mensen aan om een betere versie van zichzelf te worden. Dankzij jouw begeleiding heb ik een gezondere relatie met voeding opgebouwd en ben ik opnieuw meer aan het bewegen. “ - K.L (23 jaar)

Je vraagt je misschien nog af