top of page

Weetjes Week van de Diëtist 2019

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we in maart "De Week van de Diëtist" in samenwerking met de Vlaamse Beroepsvereniging van diëtisten.

Het opzet van deze week bestaat erin de rol van diëtist in de kijker te zetten als hulpverlener in het streven naar een gezond en evenwichtig leven.

Dit jaar was het thema "50 % Extra - Extra gezondheid en levenskwaliteit".


Hiermee willen we extra aandacht schenken aan het feit dat wanneer je je laat begeleiden door een diëtist je 50 % extra uit je leven kan halen. Door het naleven van bepaalde leefstijlinterventies kunnen de risico's op het ontwikkelen van diabetes type 2, hoge bloeddruk, obesitas, dichtslibben van bloedvaten,... aanzienlijk verminderen.
Daarom boden we in samenwerking met Fithuis Lennik een gratis screening waar je je lichaamssamenstelling, buikomtrek en bloeddruk kon laten bepalen en een conditietest kon doen.

Tijdens deze week postte ik ook elke dag weetjes rond voeding, hieronder een overzicht:


- Zijn diepvriesgroenten gezonder zijn dan verse groenten? Diepvriesgroenten worden na de oogst zo goed als meteen ingevroren, waardoor ze nauwelijks aan voedingswaarde verliezen. Verse groenten uit de winkel zijn vaak al een week geoogst voor ze geconsumeerd worden waardoor ze veel vitamineverlies hebben. Groenten uit je tuin bevatten ook veel vitaminen als je ze na het oogsten direct verwerkt of invriest!


- Van brood eten word je niet dik! Een snede brood levert gemiddeld 85 kcal en bevat gemiddeld maar 1 g vet. Wanneer je een normale portie brood consumeert word je hier niet dik van. Smeer niet te dik en wees matig met vette en zoete toespijzen, dit kan wel voor extra calorieën zorgen.


- Wist je dat er in 1 glas fruitsap ongeveer 5 klontjes suiker zitten?


- Wil je graag met seizoensgroenten aan de slag maar weet je niet wat de seizoensgroenten zijn? Dan kan onderstaande afbeelding je helpen!


- 1 portie appelmoes(is gelijk aan 150 gram) bevat 28.8 g suiker.

Dit is gelijk aan ongeveer 7 klontjes suiker.


Hieronder nog enkele sfeerbeelden van het evenement en tot volgend jaar!


93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page