top of page

Balance Your Life Traject

Stel jij genieten van het leven soms uit tot je “goed genoeg” bent? Staat goed voor jezelf zorgen en jezelf op tijd en stond soigneren niet bovenaan je prioriteitenlijstje? Vind je het misschien zelfs moeilijk om te weten wat jij en je lichaam eigenlijk nodig hebben?

Je bent niet alleen! De balans is bij heel wat mensen ver te zoeken. Daarom heb ik het Balance Your Life-traject opgezet. Daarin gaan we 5 maanden lang samen aan de slag. Het doel: jij vindt een balans die je je hele leven kan volhouden, zonder honger te lijden of opnieuw van het ene naar het andere dieet te hollen.

Wat als je:

 

🤩 je geen zorgen meer zou maken over het cijfertje op de weegschaal?

🤩 gewoon kon genieten van een een stukje taart zonder schuldgevoelens?

🤩 je lichaam niet meer hoeft te verstoppen omdat je schrik hebt van de mening van anderen

🤩 ten volle kon genieten van elk moment zonder altijd maar te stressen over eten?

Zou je dan bereid zijn om de dieetcultuur volledig achter jou te laten en te leren vertrouwen op je lichaam?

Toen ik net afgestudeerd was en meteen mijn praktijk startte, begon ik vol enthousiasme mijn eerste cliënten te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Ik paste alle regeltjes en theorie toe die ervoor zouden zorgen dat cliënten gewicht verloren en zich gelukkiger gingen voelen.

Maar het werkte net averechts... Op lange termijn kwam er alleen maar gewicht bij en verloren de cliënten hun moed. Ze gaven aan zich emotioneel niet goed te voelen en enorm veel druk te ervaren omdat ze alle regeltjes zo goed mogelijk probeerden te volgen. 😥

Het was duidelijk: ik moest op zoek naar een andere methode. Mijn cliënten werden er niet gelukkig van en ik al zeker niet. Ik wou hen net meer zelfvertrouwen geven en gelukkig maken, maar dat lukte op deze manier dus niet.

Enkele weken later kwam ik intuïtief eten voor de eerste keer tegen. Wat een verademing was dat! Gedaan met strenge regels, tijd om te leren vertrouwen op jouw lichaam.

 

Ik ging zelf aan de slag met de principes van intuïtief eten en verdiepte er mij verder in. Ik ging deze principes hier en daar in de consultaties verwerken en keek wat het effect was. De opmerking die ik heel vaak kreeg was: "amai, ik voel me zo goed en heb niet eens het gevoel dat ik op dieet ben." En dat was net wat ik wou bereiken, een gezonde leefstijl die je voor de rest van je leven kan blijven volhouden. 😍

Wat ben ik trots op al die lieve cliënten die stap voor stap de dieetcultuur vaarwel zeiden en begonnen open te bloeien. Ze kregen meer zelfvertrouwen, leerden hun lichaam te accepteren en vertrouwen op wat hun lichaam hen vertelde. Hierdoor kregen ze minder eetbuien en konden ze veel meer genieten van eten. Ik vind het zalig om dit proces samen met hen te doorlopen. 🤩

Herken jij dit?

 😖 Je bent al jaren aan het diëten maar telkens zonder resultaat op de weegschaal.

 😖 Je gaat bepaalde dingen uitstellen (zoals een sollicitatie of een zwempartij) tot wanneer je in het schoonheidsideaal past.

 😖 Je vermijdt bepaalde voedingsmiddelen omdat je bang bent dat je niet zal kunnen stoppen met eten.

 

 😖 Je sport omdat het moet, niet omdat je het graag doet.

😖Je negeert je honger overdag waardoor je 's avonds telkens in een enorme eetbui belandt.

sofit - door An Epic View2464.jpg

Weet dat dit niet aan jou ligt...

De dieetcultuur is overal en wil jou heel graag lokken door je een slecht gevoel aan te praten. We worden opgedragen door de maatschappij om alle ballen hoog in de lucht te houden. Je moet een gezond eetpatroon hebben, voldoende bewegen, een perfect huishouden hebben, een perfecte job hebben, noem maar op.

Bovendien moeten we dan ook nog in het schoonheidsideaal passen. Weet dat het ook anders kan.

In dit traject leer je hoe je mild voor jezelf kan zijn, hoe je gezonde voeding kan toepassen in jouw leefstijl zonder druk en stress te ervaren en hoe je kan vertrouwen op jouw lichaam.

😍 te eten wanneer je honger hebt.

😍 zelfzeker in de spiegel te kijken.

😍 me-time in te plannen ook al is het huishouden nog niet 100% in orde.

😍 een stuk chocolade te eten zonder schuldgevoelens.

😍 de weegschaal voorgoed aan de kant te schuiven.

Het goede nieuws is dat dit ook voor jou haalbaar is!

Wat anderen zeggen:

“Ik heb in het verleden al begeleiding gehad rond intuïtief eten dus ik dacht eerst dat er veel herhaling zou in zitten, maar ik heb al heel veel nieuwe dingen geleerd. De visuele voorstellingen tijdens de consultaties zijn voor mij echt een winner. Je hebt een super goede aanpak en je moedigt mensen aan om een betere versie van zichzelf te worden. Dankzij jouw begeleiding heb ik een gezondere relatie met voeding opgebouwd en ben ik opnieuw meer aan het bewegen. “ - K.L (23 jaar)

In dit traject gaan we samen op zoek naar de balans die voor jou haalbaar is. We hebben het onder andere over uit de dieetcultuur stappen, je honger en verzadiging respecteren, zelfzorg, emotioneel eten en nog zoveel meer!

Het traject is opgebouwd rond 4 pijlers:

✨ Balans in voeding

✨ Balans in beweging

✨ Balans in zelfzorg

✨ Balans in acceptatie van je lichaam

sofit - door An Epic View3115.jpg

Na dit traject:

🙌 grijp je na een vermoeiende dag niet meer naar die zak chips grijpen maar weet je exact wat je lichaam écht nodig heeft.

🙌 ga je geen voedingsmiddelen meer vermijden uit schrik dat je niet kan stoppen met eten.

🙌 beweeg je voor je plezier in plaats van om gewicht te verliezen.

🙌 ga je genieten van je etentje met vrienden in plaats van je zorgen te maken over hoeveel kcal je hebt gegeten.

Praktisch

Hoe verloopt het Balance Your Life Traject?

We gaan bekijken samen welk traject voor jou geschikt is en gaan voor de afgesproken periode samen aan de slag.Dit zijn telkens sessies van 45 minuten waar we concrete stappen zetten richting jouw doel.

Is er een match langs beide kanten?

Je boekt een gratis kennismakingsgesprek

We bekijken samen of dit traject iets voor jou is

Jouw investering?

Balance Your Life Traject All In

✅ 2 wekelijkse coaching gedurende 5 maand.

✅ Na dit traject heb je alle kennis om een intuïtieve eter te worden.

✅ 810 euro  of gespreide betaling van 162 euro gedurende 5 maand

Balance Your Life Traject Kort

✅ 2 wekelijkse coaching gedurende 3 maand.

✅ Hier focussen we op enkele thema's binnen het intuïtief eten die voor jou op dit moment relevant zijn.

✅ 440 euro of gespreide betaling van 147 euro gedurende 3maand

Wat anderen zeggen:

Schermafbeelding 2023-10-19 110945.png
Schermafbeelding 2023-02-02 130945.png

Om er zeker van te zijn dat dit traject iets voor jou is, is er een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek gaan we samen kijken naar jouw dieetverleden en welk effect dit op je mentale en fysieke gezondheid heeft gehad.

Daarna bepalen we samen welk traject bij jou past. We bepalen wat voor jou de volgende stappen zijn om te leren vertrouwen op je lichaam. Zodat jij een gezonde relatie opbouwt met voeding en met jezelf.

Op het einde van het gesprek, als dit goed voelt, bekijken we samen of dit traject iets voor jou is en dit je kan helpen jouw doelen te behalen.

Hey, ik ben Sofie!

Mijn passie voor voeding ontstond al vroeg. Ik kreeg namelijk op mijn 5e te horen dat ik een koemelk- en ei-allergie had. Wat een aanpassing was dat zeg. Op dat moment voornamelijk voor mijn ouders die onze kasten helemaal mochten reorganiseren maar ook voor mij: ik moest meteen aan nieuwe smaken wennen! Toen ik op mijn 18e moest kiezen wat ik ging studeren, was het snel duidelijk. Ik zou voedings- en dieetkunde studeren om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl.

Meteen na mijn studie richtte ik in 2018 mijn praktijk op. Hier begeleidde ik mensen volgens de klassieke richtlijnen die we op school aangeleerd kregen. Maar ik merkte al snel dat dit weinig tot geen resultaat opleverde en mijn cliënten zich allesbehalve goed in hun vel voelden. Het was dus tijd voor een andere aanpak.

Zo ben ik me beginnen verdiepen in het intuïtieve eten. En wat een verschil: gedaan met regeltjes te volgen! Tijd om te leren luisteren naar waar jouw lichaam nood aan heeft. Ik ga samen met jou op zoek naar een aanpak die voor jou werkt en waar jij je goed bij voelt.

sofit - door An Epic View2817.jpg

Veel gestelde vragen

Is er een terugbetaling mogelijk via de mutualiteit.

Dit is afhankelijk van mutualiteit tot mutualiteit. Heb je hier vragen over stuur me dan gerust een berichtje of we bespreken het tijdens het kennismakingsgesprek.

Ga ik afvallen?

Dit traject focust op een gezonde relatie met je lichaam en met voeding. Je leert vertrouwen op de signalen van je lichaam. Door hiernaar te luisteren kan het zijn dat je gewicht gaat verliezen, maar je gewicht is niet het belangrijkste om op te focussen. Wat ik wel belangrijk vind is dat jij je goed voelt in je lichaam, dat je fier kan zijn op je lichaam en dat je kan genieten van eten zonder je je hierbij schuldig te voelen.

Voor wie is dit traject geschikt?

Dit traject is gemaakt voor mensen die al jarenlang het ene dieet achter het andere volgden zonder resultaat. Ze willen het diëten loslaten en opnieuw genieten van eten en hier een gezonde relatie mee opbouwen. Ze zijn bereid om wat minder aandacht te besteden aan het gewicht maar meer te focussen op gezondheid.

Waarom 5 maanden in plaats van losse consultaties?

Het vraagt tijd om de principes van intuïtief eten onder de knie te krijgen. Dit gebeurt niet op enkele sessies. Er zijn namelijk 10 verschillende principes om tot intuïtief eten te komen. Door deze over 5 maanden te spreiden kunnen we op de verschillende principes werken én ze voor jou laten werken. Er gaan heel wat goeie momenten zijn maar ook wat moeilijkere. Met dit traject engageer je jou om je ook op de moeilijkere momenten te blijven inzetten.

Ga ik  intuïtief eten na 5 maanden volledig onder de knie hebben?

Het proces van intuïtief eten verloopt bij iedereen anders. Ik kan je dus niet garanderen dat je dit na 5 maanden volledig perfect zal volgen. Wat ik je wel kan garanderen is dat je na 5 maand alle tools en kennis hebt om intuïtief eten toe te passen.

Waar vinden de sessies plaats?

De sessies kunnen doorgaan in de praktijk. Je kan terecht in Lennik  (Veldstraat 8) of in Roosdaal (Rombautstraat 2a). Of je kan er ook voor kiezen om de sessies online te laten doorgaan.

bottom of page