top of page

Homemade Hummus

Bijgewerkt op: 22 dec. 2018

Wil je graag eens wat variëren met je broodbeleg? Dan is hummus de ideale oplossing. Hummus is een vegetarische pasta op basis van kikkererwten. Met 1 makkelijk en snel basisrecept kan je verschillende combinaties maken wat zorgt voor een gevarieerd en kleurrijk broodbeleg.


Trio van hummus

Hummus kan je niet enkel smeren op je boterham maar je kan het ook als dip gebruiken voor je feestjes. Het maakt je hapjes direct veel kleurrijker en aantrekkelijker!


Hieronder vind je enkele receptjes om hummus zelf te maken. Je kan ook kant- en klare hummus kopen in de winkel. Maar onder het motto “Wat je zelf doet, doe je beter” is de zelfgemaakte hummus beter. Bij de hummus uit de winkel is er meer zout, vet en extra bewaarmiddelen aan toegevoegd wat het direct calorierijker maakt tegenover degene die je zelf bereid.


Basis hummus

Ingrediënten

- 1 blik kikkererwten (uitgelekt gewicht van ongeveer 250 gram)

- Sap van 1 kleine citroen

- 1 eetlepel tahin (sesampasta)

- 1 teentje knoflook

- 4 eetlepels olijfolie

- Komijn

- Peper & zout


Bereidingswijze

- Snij de citroen in twee en pers hem. Voeg het sap toe aan de blender.

- Snij 1 teentje knoflook in stukjes en voeg dit toe aan de blender.

- Voeg de kikkererwten, tahin en olijfolie toe aan de blender. Voeg wat zout, peper en komijn toe naar smaak.

- Mix de ingrediënten tot een egale puree.


Hummus met pesto

Ingrediënten

- 1 blik kikkererwten (uitgelekt gewicht van ongeveer 250 gram)

- Sap van 1 kleine citroen

- 1 eetlepel tahin (sesampasta)

- 1 teentje knoflook

- 4 eetlepels olijfolie

- 2 koffielepels pesto

- Komijn

- Peper & zout


Bereidingswijze

- Snij de citroen in twee en pers hem. Voeg het sap toe aan de blender.

- Snij 1 teentje knoflook in stukjes en voeg dit toe aan de blender.

- Voeg de kikkererwten, tahin, pesto en de olijfolie toe aan de blender. Voeg wat zout, peper en komijn toe naar smaak.

- Mix de ingrediënten tot een egale puree.


Hummus met rode biet

Ingrediënten

- 1 blik kikkererwten (uitgelekt gewicht van ongeveer 250 gram)

- Sap van 1 kleine citroen

- 1 eetlepel tahin (sesampasta)

- 1 teentje knoflook

- 4 eetlepels olijfolie

- 3 gekookte rode bietjes

- Komijn

- Peper & zout


Bereidingswijze

- Snij de citroen in twee en pers hem. Voeg het sap toe aan de blender.

- Snij 1 teentje knoflook in stukjes en voeg dit toe aan de blender.

- Snij de rode bietjes in grove stukken en voeg dit toe aan de blender.

- Voeg de kikkererwten, tahin en olijfolie toe aan de blender. Voeg wat zout, peper en komijn toe naar smaak.

- Mix de ingrediënten tot een egale puree.



Hummus met basilicum

Ingrediënten:

- 250 gram kikkererwten

- 1/2 bosje basilicum

- 1 teentje knoflook

- 1 eetlepel tahin (sesampasta)

- 1 citroen

- 1 theelepel komijn

- zout en peper


Bereidingswijze:

- Snij de citroen in twee en pers hem. Voeg het sap toe aan de blender.

- Snij 1 teentje knoflook in stukjes en voeg dit toe aan de blender.

- Snij de basilicum in fijne stukjes en voeg dit toe aan de blender.

- Voeg de kikkererwten en tahin toe aan de blender. Voeg wat zout, peper en komijn toe naar smaak.

- Mix de ingrediënten tot een egale puree.


Tip: Wanneer je de hummus te droog vindt, kan je het sap van de kikkererwten toevoegen aan de puree of nog wat extra olijfolie.

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page