top of page

Fris slaatje met kip, peer en granaatappel

Bijgewerkt op: 29 jul. 2019



Ingrediënten voor 4 personen:


- 1 granaatappel

- 1 peer

- 1 citroen

- 100 g ijsbergsla

- 100 g veldsla

- 1 handje geroosterde pijnboompitten

- 400 g kippenblokjes

- olijfolie

- Peper en zout


Bereiding:

1. Bak de kippenblokjes in olijfolie en kruid met peper en zout

2. Was de veldsla en rucola. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel en meng de sla met de granaatappelpitjes.

3. Was de peer en snij deze in stukjes. Besprenkel de peer met citroensap.

4. Meng alle ingrediënten in 1 kom.



Wil je hierbij graag een vinaigrette? Deze vinaigrette past er perfect bij:


Ingrediënten:

- Maïsolie

- Citroensap

- Mosterd

- honing

- Peper en zout


Bereiding:

- Meng 4 eetlepels maïsolie, eeetlepels citroensap, 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel honing. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.


Dit slaatje kan je combineren met volkoren pasta of eten als lunch met een stukje volkoren brood.

Tip: Wanneer je dit op voorhand klaarmaakt en even in de frigo laat rusten heeft dit een nog frissere smaak.


Smakelijk!

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page