top of page

Gezonde & frisse drankjes

Bijgewerkt op: 6 aug. 2020

Met deze temperaturen is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Wil je een gezond drankje en eens iets anders dan water? Dan vind je hieronder enkele recepten voor verfrissende maar gezonde drankjes.


1. Ijsthee


Dit heb je nodig:

- 1 liter koud water

- 5 gram thee (die je zelf mag kiezen)

- verse munt

- citroen

- ijsblokjes


Vul een kan met een liter water. Voeg 5 gram thee in een filterzakje of theefilter toe. Laat de thee een nachtje trekken in de koelkast. Voeg de volgende dag verse munt, schijfjes citroen en ijsblokjes toe, en klaar is je gezonde homemade suikervrije ijsthee.


2. Infused water met pompelmoes en rozemarijn


Dit heb je nodig:

- 1 liter koud water

- 1 pompelmoes

- 2 takjes verse rozemarijn


Spoel de pompelmoes goed met warm water, dep droog. Snij 'm in plakjes en vervolgens in driehoekjes. Spoel de rozemarijn.

Daarna vul je een kan met 1 l koud water, voeg er de pompelmoes en de rozemarijn aan toe. Laat dit 2 uur trekken in de koelkast, zodat de smaak van de pompelmoes en rozemarijn in het water kan trekken.


3. Infused water met limoen, kiwi & zwarte bes


Dit heb je nodig:

- een halve limoen

- 1 kiwi

- zwarte bessen

- 1 liter water


Neem een halve limoen, schil een kiwi en snij deze in stukjes. Voeg hier een handje zwarte bessen aan toe. Voeg het fruit toe aan een liter water en laat twee uur intrekken in de koelkast.


4. Infused water met munt en frambozen


Dit heb je nodig:

- 1 handje frambozen

- 2 handjes munt

- 1 liter water


Neem een handje frambozen en 2 handjes munt. Vul daarna de kan met water en voeg het fruit hieraan toe. Laat dit ongeveer 2 uur trekken in de koelkast voor een frisse smaak.


Infused water met frambozen en munt

Dit zijn slechts enkele ideetjes voor infused water. Het leuke aan infused water is dat je dit kan doen met welk fruit je maar wil. Zo kan jij je eigen infused water maken met je favoriete fruit.


237 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page