top of page

Havermout pannenkoeken

Bijgewerkt op: 9 apr. 2022

Op 1 november was het vroeger de traditie om pannenkoeken, wafels of beignets te bakken. Deze traditie wordt in sommige families nog steeds verder gezet. Daarom volgend receptje om vandaag zonder schuld gevoel heerlijke pannenkoeken te eten!



Ingrediënten

  • 250 ml havermelk

  • 250 ml plat water

  • 50 gram margarine

  • 150 gram fijne havermout

  • 50 gram havervlokken

  • 100 gram speltbloem

  • 4 eieren

  • 1 snuifje zout


Bereiding

  • Meng het water, de havermelk, het zout en de margarine in een kookpot en verwarm het geheel op een zacht vuurtje tot alles gesmolten is.

  • Klop de eieren tot een luchtige massa.

  • Voeg aan de eieren de havervlokken, de havermout en de speltbloem toe.

  • Voeg schep per schep het gesmolten mengsel toe aan het deeg.

  • Bak de pannenkoek in een pan, neem telkens kleine beetjes deeg. Draai de pannenkoek pas om als de bovenkant droog is.


Ben je op zoek naar nog meer lekkere ontbijtrecepten? Neem dan zeker eens een kijkje bij het receptenboek: Ontbijtinspiratie.

165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page