Pompoensoep met appel en curry

Bijgewerkt: jan 12

Oktober wil zeggen dat het weer pompoenentijd is. Maak je telkens weer de klassieke pompoenensoep en wil je graag eens een nieuwe smaak proberen? Dan vind je hieronder alvast een ideetje om het dit jaar wat anders te doen!


Tip: Heb je niet veel tijd en wil je snel een soep op tafel krijgen? Ga dan voor ingevroren pompoenblokjes. Doordat de pompoenblokjes direct na het proces worden ingevroren worden de voedingsstoffen goed bewaard. Dit is zeker een alternatief om een gezonde soep te maken wanneer je wat minder tijd hebt.



Ingrediënten:

  • 850 g pompoen

  • 2 hoeveappels, middelgroot

  • 1,5 l groentebouillon

  • 1 theelepel currypoeder

  • koriander

  • peper en zout




Bereiding:

  • Laat 1.5 l water koken en voeg de groentebouillon hieraan toe.

  • Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg deze toe aan het kokend water. Laat even stoven op een middelhoog vuur.

  • Schil en snijd de appels in blokjes en voeg toe. Laat opnieuw even koken.

  • Voeg de curry toe en roer goed door. Laat alles 30 min. zachtjes koken.

  • Mix de soep en voeg wat water bij als ze te dik is.

  • Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.

  • Werk af met koriander.


0 keer bekeken

Rombautstraat 2a

1760 Roosdaal

Veldstraat 8

1750 Lennik

RIZIV-nummer: 5-64664-70-701

BE0697.745.348

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Tel: 0496/21.72.07

dietistesofit@outlook.com