top of page

Sticky Bloemkoolbites

Bijgewerkt op: 21 jun. 2020

Ben je nog op zoek naar een gezond, origineel en lekker hapje voor tijdens de feestdagen? Dit hapje werd tijdens de kookworkshop "Feestelijke hapjes" klaargemaakt en viel bij iedereen zeer goed in de smaak!


Dus weg met de klassieke rauwe groenten met cocktailsaus en maak plaats voor deze sticky bloemkoolbites!


Ingrediënten:

  • 1 bloemkool

  • 100g speltbloem

  • 150 tot 200ml water

  • 2 eetlepels lookpoeder

  • 2 eetlepels kurkuma

  • Een snuifje zout en peper

  • 1 eetlepel olie

  • 3 eetlepels zoete chilisaus






Bereiding:

  • Kuis de bloemkool en snijd deze in roosjes.

  • Meng de bloem met de kruiden en voeg dan het water toe.

  • Je blijft water toevoegen totdat je een licht lopend deeg hebt.

  • Voeg de bloemkool toe aan het deeg en meng alles goed met je handen. Zorg ervoor dat alle roosjes bedekt zijn met het deeg.

  • Giet de bloemkool op een met bakpapier bedekte bakplaat en verspreid deze over de bakplaat.

  • Bak de bloemkool gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

  • Meng ondertussen de olie en de zoete chilisaus.

  • Als de bloemkool bijna gaar is, overgiet deze dan met de zoete chilisaus en meng dit goed door elkaar.

  • Bak nadien nog een 10-tal minuutjes in de oven.

  • Haal de bloemkool uit de oven en serveer deze samen met nog wat extra zoete chilisaus, dan kan je hier gemakkelijk in dippen.

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page