top of page

Kleurenpalet op je brood

Onze Vlaamse gewoonte om een stuk brood met een sneetje vlees te eten blijkt toch niet zo gezond te zijn als we zelf dachten. Maar wat moet je dan wel nog op je boterham eten? Hieronder enkele tips voor je lunch waarbij je collega’s direct jaloers worden op het vrolijke kleurenpalet in je lunchbox!



Avocado met zongedroogde tomaten

Je kan kiezen tussen kant- en klare groentespreads of spreads die je zelf maakt. Het verschil is dat in de kant- en klare variant meer zout, vet en bewaarmiddelen worden toegevoegd. Wat de groentespread direct calorierijker maakt. Maar daarom zijn ze niet ongezond, de vetten die zich hierin bevinden zijn vaak de goede vetten.


Deze groentespreads kan je vinden in verschillende smaken. Ook sesampasta is lekker op je boterham!


Onder het motto: “Wat je zelf doet, doe je beter” staan hieronder enkel zelf te bereiden maar snelle variaties:

- Geprakte avocado + stukjes zongedroogde tomaat + olijfolie

- Bietenspread + veldsla + zonnebloempitten

- Fijne stukjes aardbeien + balsamicostroop + verse munt

- Geprakte avocado + tamari + geraspte gember + taugé + olijfolie

- Geprakte avocado + citroensap + olijfolie + peper + koriander + olijfolie

- Hummus: het recept vind je hier

- Tonijn met geroosterde zaden en boerenkool


Deze variaties kan je steeds zelf bij kruiden met peper en zout naar eigen smaak.


Heb je eens wat meer tijd en wil je zelf een groentespread maken? Dan is deze paprikaspread ideaal:


Ingrediënten

- 1 rode paprika

- ½ stengel bleekselderij

- 1 bosuitje

- 100 gram cottage cheese

- Citroensap

- Paprikapoeder


Bereiding

Maak de groente schoon. Hak de groente met een staafmixer of in de keukenmachine klein. Meng de groente door de cottage cheese en breng de spread op smaak met een beetje citroensap en paprikapoeder. Besmeer de boterhammen met de paprikaspread er op.

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page