top of page

SoFit, jouw weg naar een gezonde leefstijl op een haalbare manier

Diëtiste, ik wist al snel dat ik dat wilde worden. Toen ik in de derde kleuterklas zat, werd er een koemelk- en eiwitallergie bij mij vastgesteld. Ik was al heel mijn jonge leven ‘ziek’. Toen was er nog niet zo veel over geweten als nu en werd er ook niet zo snel op getest. Wanneer we eindelijk wisten wat het was, begon het voor mijn ouders maar pas. Ze werden een beetje aan hun lot overgelaten in de zoektocht naar wat ik wel en niet kon eten. Ik voelde al heel snel dat ik anderen die zoektocht wil besparen.


Met ‘anderen’ bedoel ik niet alleen ouders die kinderen hebben met bepaalde allergieën of intoleranties, maar iedereen die op zoek is naar een gezonde leefstijl. In de media word je om de oren geslagen met adviezen en tips over een gezonde levensstijl, elke maand is er wel een nieuwe dieethype. Ik wil mensen laten zien dat je niet moet diëten om een gezonde leefstijl te bekomen, dat diëten soms zelfs het tegenovergestelde effect heeft!


Bijscholingen om verder te specialiseren

Ik wist dus al snel dat ik Voedings- en Dieetkunde wilde studeren. In de opleiding krijg je een goede basis mee, al vind ik persoonlijk dat er nog iets te veel focus op BMI ligt. Na mijn studies ben ik me verder blijven bijscholen en ben ik ook diabeteseducator, kan ik

mensen met bepaalde allergieën helpen en ben ik me verder aan het verdiepen in intuïtief eten en emo-eten.


Eten volgens je gevoel

Ik ben geen voorstander van diëten waarbij bepaalde voedingsstoffen of -middelen zomaar worden geschrapt. Als je niet allergisch bent, is daar geen reden toe. Ik focus op het zoeken en vinden van een gezonde leefstijl die bij jou past, zodat je dat de rest van je leven kan volhouden! En dat ziet er dan ook voor iedereen anders uit.


Bij mij vertrekken we dus niet van je gewicht of BMI, dat doet er niet toe. Jouw streefgewicht is geen cijfer op de weegschaal. Jouw streefgewicht is wanneer jij je goed in je vel voelt! En daar werken stap voor stap naartoe. Geen grote veranderingen, maar kleine en haalbare stapjes zodat de verandering levenslang bij je blijft.


Waarvoor kan je bij mij terecht?

Ben jij op zoek naar een gezonde leefstijl voor de rest van je leven? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Daarnaast kan je bij mij ook terecht voor:

  • Begeleiding bij overgewicht

  • Begeleiding bij diabetes

  • Begeleiding bij voedingsallergieën- en intoleranties

  • Begeleiding bij voeding & kinderen

  • Kookworkshops & infoavonden


Daarnaast vind je op de blog elke week nieuwe recepten om je te inspireren!


Mag ik jou begeleiden? Maak hier je afspraak.87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page