top of page

Mijn favoriete herstrecepten met pompoen


De temperaturen zijn gezakt, de bladeren kleuren en de dikke truien zijn weer boven gehaald. Het is duidelijk: de herfst is in het land. 🍂


Met wat heimwee naar iets warmere temperaturen ben ik toch ook heel blij met de herfst want dat wilt zeggen dat het opnieuw pompoenentijd is. En daar kan je zo een lekkere dingen mee maken. 😋


Want jawel, buiten er griezelige gezichten maken kan je er nog zoveel meer mee. Heb je geen zin om een hele pompoen uit te hollen? Dan kan je kiezen voor voorgesneden diepvriespompoen. Ook dat is zeker een gezonde optie en bespaart je heel wat werk. Wist je trouwens dat diepvriesgroenten super gezond zijn? Ze behouden super veel vitaminen en mineralen doordat ze meteen ingevroren worden. Dit is dus een ideale oplossing als het snel moet gaan.


Ik ben een hele grote pompoenfan en ben dus heel blij dat ik dit terug veel op mijn menu kan zetten. Hieronder vind je alvast mijn favoriete recepten.Maak je telkens weer de klassieke pompoenensoep en wil je graag eens een nieuwe smaak proberen? Dan vind je hieronder alvast een ideetje om het dit jaar wat anders te doen! Je vindt hier het recept.


Hmmm tegen pizza zeg je toch nooit nee? Maar wat als je nu eens afstapt van de klassieke tomatensaus (die is uiteraard ook heel lekker en helemaal oké)? Hoe je ze juist klaarmaakt vind je hier.
Voor dit recept heb je geen gewone pompoen nodig maar wel een spaghetti pompoen. Deze kan je niet altijd en in elke winkel verkrijgen, dus soms moet je hier wel wat naar op zoek. Maar ik kan je zeggen dat het de zoektocht waard is want het geeft een heel andere smaak aan die heerlijke spaghetti.


Wilt dit zeggen dat je de pasta moet vervangen door de slierten van de spaghetti pompoen? Helemaal niet. Ik heb de pasta met de spaghetti slierten gemengd en ook nog wat extra in de saus zelf gedaan. Kies vooral waar jij je goed bij voelt maar weet dat je hier dus perfect nog pasta kan bij eten zonder schuldgevoel.


Hoe je het juist klaar maakt? Dan vind je hier.

Ook in een curry kan je makkelijk pompoen toevoegen. Dit is een vegetarische curry maar als je toch graag iets van vlees toevoegt kan dit zeker door eventueel wat kip of gehakt toe te voegen.


Het recept vind je hier.

Macaroni smaakt toch altijd. Wanneer je het klassieke recept voor macaroni volgt zitten er geen groentjes in. Maar dit recept is een voedzamere versie van de klassieke macaroni doordat je pompoen toevoegt aan de saus. Echt de moeite om eens uit te proberen.
Wil je graag nog meer receptinspiratie? Dan vind je dat op de blog.

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page