top of page

Back To School

Nog maar een paar dagen en de schoolpoorten gaan terug open. Vanaf dan zal de dagelijkse rush weer beginnen. Zit jij dan ook altijd met je handen in je haar om de juiste en gezonde tussendoortjes aan je kinderen mee te geven? Grijp je daardoor snel naar koeken omdat je inspiratie op is? Door de onderstaande lijst kan je heel snel een gezond en lekker tussendoortjes meegeven aan je kinderen.Als ouder speel je een grote rol in het voedingspatroon van je kind, zowel nu als op latere leeftijd. Daarom is het belangrijk dat je je kind stimuleert om gezond te eten. Hoe eerder je dit doet, hoe beter.


Bovendien kan gezond eten hun eerste schooldag enorm opvrolijken door een kleurenpalet aan voeding in hun boekentas te steken. Hieronder een paar voorbeelden en tips voor een gezonde snack.


Groenten

o Kerstomaatjes

o Stukjes rauwe wortels

o Komkommerschijfjes

o Radijsplakjes.

Je kan deze groentjes elk apart meegeven ofwel maak je er een mengeling van. Dit is een kleurrijk tafereel en zet je kind aan tot eten.


Fruit

Een stuk fruit is altijd een goed idee als tussendoortje. Voor de kleinere is het altijd makkelijk als je het fruit uit de hand kan gegeten worden zoals druiven, rozijnen, bessen, aardbeien, … Of snij het thuis al in stukjes.

Tip: Heb je schrik dat het fruit snel verkleurd? Doe er dan een beetje citroensap over tegen de verkleuring.


Melkproducten

Yoghurt is een goed tussendoortje. Hierin kan je variëren qua smaken, wat voor variatie zorgt.

Bij kinderen tot 4 jaar wordt volle melk verkozen, vanaf 4 jaar heeft halfvolle melk de voorkeur.


Koeken:

Wanneer je je kind toch eens een koek wilt meegeven naar school ga dan voor de “eerstekeuze koeken” . Hiertoe behoren rijstkoeken, beschuiten of peperkoek (zonder suiker) en sommige granenkoeken.


Het is belangrijk dat je je kind betrekt bij het kiezen van de tussendoortjes. Maar laat je kind ook genieten van het eten. Wanneer de tussendoortjes lekker en gezond zijn, is die eerste schooldag zo weer voorbij!

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page