Met deze temperaturen kan een lekkere groentenpuree smaken. Maar probeer eens wat anders dan een gewone wortel of broccolipuree. Heb jij moeilijke eters in huis die niet graag pompoen eten? Wanneer je dit in een puree verwerkt met wortel gaat de pompoen zelf minder doorsmaken.
Dit jaar zijn de pompoenen door het warme en droge weer wat zoeter van smaak. Ideaal voor de zoetebekjes in huis!
Deze puree is ook net iets anders dan de klassieke puree die we kennen. Hierbij zitten er meer groenten in dan aardappelen, en het enige wat je gebruikt is olijfolie en kruiden.
Wil je graag nog andere recepten met pompoen uitproberen, bekijk dan ook volgende recepten:
TIP: Het is soms een hele klus om die butternut geschild en gesneden te krijgen. Maar het kan makkelijker: Prik met een vork gaatjes in de pompoen zodat de pompoen kan ademen. Snijd de boven -en de onderkant van de pompoen eraf. Zet de pompoen op een bord gedurende 3-5 minuten in de microgolf. Laat hem even afkoelen, schil met een dunschiller en snijd in stukjes.
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 g butternut
5 wortelen
3 aardappelen
Olijfolie
1 laurierblaadje
Peper en zout
Bereiding:
Schil en snijd de butternut en wortelen in stukjes.
Laat de butternut en wortel koken tot ze gaar zijn met 1 blaadje laurier.
Schil en snij de aardappelen.
Laat de aardappelen koken tot ze gaar zijn.
Doe de wortelen, butternut en aardappelen in 1 kom en stamp fijn. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
Dit kan je combineren met witte vis, kip of kalkoen.
Comentários